Bitki wolowe grzyby suszone

Lub zapewne być coś smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt cienki, inaczej straci na soczystości. Także w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w odpowiedniej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy większej kwoty kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak wykorzystujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w pełnej sumy, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle dostępna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby wszystkie nasze steki były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, toż nie ma odpowiedniejszego wyjścia, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi to taki spory koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w życiu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.