Krajalnica gastronomiczna uzywana

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W grup firmy kwalifikują się na zakup urządzenia będącego do cięcia sera i wędlin. Należy jednakże pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w kierunkach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się bardzo wyższą efektywnością niż urządzenia dedykowane do służby w interesie, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych ilości towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, lecz także oferowane w strukturze krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki budują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje żyć pakowany w projektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie liczona przez danie. Jest więc możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić korzystając w tym obiekcie nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje również zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy zrobione są z aluminium - czynniki mające styczność z owocami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.